Bukning af rør

Bukning af rør

Til specificerede vinkler er en vigtig proces i forbindelse med fremstilling af rørsystemer. Vinkler, T-stykker og andre fittings fremstilles ved hjælp af denne metode. Enderne af de rørsektioner, der skal forbindes, skal først bringes til en ensartet størrelse og derefter opvarmes, så de kan formes til den ønskede form. Den mest almindelige metode til at opnå dette er kendt som stumpsvejsning.

Ved stumpsvejsning bringes enderne af de rørsektioner, der skal samles, først til en ensartet størrelse. Derefter opvarmes de, så de kan formes til den ønskede form. Den mest almindelige metode til at opnå dette er kendt som stumpsvejsning.

Stumpsvejsning udføres ved at opvarme rørenderne der skal sammenføjes til en temperatur, som er over rørmaterialets smeltepunkt. Dette kan gøres ved at lade en elektrisk strøm løbe gennem røret eller ved hjælp af en flamme. Når rørenderne er opvarmet, bringes de i kontakt med hinanden og får lov til at afkøle. Herved dannes en svejset forbindelse, der er stærkere end resten af røret.

Stumpsvejsning er ikke den eneste metode, der kan bruges til at samle rør. Andre metoder omfatter flangeforbindelser, gevindforbindelser og Victaulic-rilleforbindelser. Hver af disse metoder har deres egne fordele og ulemper, som bør overvejes, når man vælger en forbindelsesmetode til en bestemt anvendelse .

Flangeforbindelser anvendes almindeligvis i applikationer, hvor røret ofte skal afbrydes og tilsluttes igen, f.eks. i forbindelse med vedligeholdelsesarbejde. Gevindsamlinger anvendes ofte i applikationer, hvor et rør med lille diameter skal forbindes med et rør med større diameter. Victaulic-rillede samlinger anvendes almindeligvis til højtryksanvendelser. Vil du vide mere omkring rørbukning så Se mere.

Previous Post
Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.